minden ami gasztro

torkosborz

torkosborz

19 ötletes kajacsomagolás, amitől lehet, hogy eldobod az agyad

2015. március 05. - torkosborz.hu

1. Gnome pékáru

 

Design: Lo Siento Studio

2. Akasztott teafilter

Design:Soon Mo Kang

 

3. City Harvest bevásárló szatyor

 

Design: Andy Winner and One Show Merit

 

4. Made by Bees mézesüveg

 

Design: Maksi Marbuzov

 

5. NYC spagetti

 

Design: Alex Creamer

 

6. Kreatív sütemény csomagolás Japánból

 

Design: ismeretlen

 

7. Beehive

 

Design: Lacy Kuhn

 

8. Origami sör

 

Design: Clara Lindsten

 

9. Kiss gyümölcs és zöldségpüré

 

Design: Alexandra Istratova

 

10. Whitebites kutyakaja

 

Design: Cecilia Uhr

 

11. Halászhajó az ásványvízben

 

Designed: Designers Anonymous

 

12 Juicy Juice narancslé

 

 

Designed: Preston Grubbs

 

13. Mini Oliva

 

Forrás: packaginguqam.blogspot.com

 

14. Blood of Grapes borospalack

 

Design: Constantin Bolimond

 

15. Green Berry tea

 

Designed: Natalia Ponomareva

 

16. Gyümölcslé Japánból

 

 

Design: Naoto Fukasawa

 

17. Rózsaszín szemüveg borosplackok

 

Design: Luksemburk

18. Better Butter

 

Design: Yeongkeun

 

19 Smirnoff Caipiroska

 

Libamájjal töltött csirkemell rolád

Az idei év bora a Hilltopnál a Chardonnay Premium A Hilltop Premium Chardonnay 2011-es évjárata különleges bor, gyümölcsös, telt, kerek ízeit, harmonikusan érett zamatait világszerte és itthon is elismerik a fogyasztók és a versenyek borbírái egyaránt.

A Prémium Chardonnay ugyanis ezüstérmet nyert a fajta borait szemléző, nemzetközi Chardonnay du Monde versenyen, ahol 42 ország 872 borát vizsgálták. Magyarországon pedig aranyérmes lett a 34. Országos Borversenyen és a Vinagorán is.

A Hilltop borászat egyik kedvenc dűlőjéről, a Pap-hegyről származó chardonnay-termésből igazán különleges bor készült, amelyet 14°C-ra behűtve, fehér húsokból készült fűszeres ételekhez ajánlott fogyasztani. A Hilltop Borhotel és Étterem libamájjal töltött csirkemell roládot ajánl az aranyló nedűhöz, tejszínes kelkáposztával és hagymás törtburgonyával.

chardonnay_recept.jpg

A Hilltop borászat mindig is kiváló borokat készített, amelyeket már számos díjjal és elismeréssel jutalmaztak. A neszmélyi Chardonnay Premium ezüstérme különösen azért jelentős, mivel világméretű nagyságának és szigorú módszereinek köszönhetően a Chardonnay du Monde különösen fontos helyet foglal el a nemzetközi versenyek között. A szigorú minőségi szabályok és az optimális kóstolási feltételek mellett 300 borszakértő választja ki azokat a borokat, amelyek feltétlenül a legjobb és legminőségibb termékek közé tartoznak.

A chardonnay szőlőfajtát a világ minden táján termesztik. A chardonnay igazán elegáns bor, halak és fehér húsú szárnyasok mellé ideális, de nehezebb változatai a borjúhúsból készült ételek ígéretes kísérője lehet. Más borokban fel nem fedezhető összetett savak jellemzik, a chardonnay borok ízét, karakterét nagyban befolyásolja a termőhely jellege és a borász ízlése.

A Hilltop borászat kiemelkedő chardonnay-ja a rómaiak kedvenc dűlőjének is titulált Pap-hegyen termett szőlőből készült. A gyümölcsös, telt, kerek, vastag, intenzíven és nagyon harmonikusan érett, kiemelkedő száraz borhoz a Hilltop étterem séfje egy hasonlóan egyedi, mégis egyszerűségében zamatos libamájjal töltött csirkemell roládot álmodott meg. A finomságokat megkóstolhatja bárki, aki ellátogat a neszmélyi Melegeshegyre, ahol idén ősztől megújult étlappal és változatos borkóstoló programokkal várja a vendégeket a Hilltop Borhotel és Étterem.

Ízelítőként egy otthon is csodálatos élményt nyújtó gasztronómiai ajánlat: Hilltop Chardonnay Premium 2011 Libamájjal töltött csirkemell rolád tejszínes kelkáposztával és hagymás törtburgonyával.

Hozzávalók 5 személyre

A húsétel elkészítéséhez:

- 75 dkg csirkemell filé

- 25 dkg hízott libamáj

- 15-20 dkg baconszalonna

- só, bors, szárított bazsalikom ízlés szerint

a tejszínes kelkáposztához:

- 50 dkg kelkáposzta

- 10 dkg kockázott szalonna

- 1,5 dl főzőtejszín - só, bors ízlés szerint

- 1 kg tisztított burgonya

- 10 dkg vöröshagyma

- 1 dl olaj vagy vaj

- só, bors ízlés szerint

a körethez:

- kis csokor finomra vágott petrezselyem

- barna mártás 2,5 dl

- grillzöldség: 20- 30 dkg cukkini 20- 30 dkg paradicsom 20- 30 dkg padlizsán

A csirkemell filét nyitott szeleteléssel felszeleteljük, sózzuk, klopfoljuk. A libamájat kisujjnyi vastagra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az elmorzsolt szárított bazsalikomot, és ráhalmozzuk a húsra, majd feltekerjük, ezután ezt baconszalonnába göngyöljük. A roládokat olajozott alufóliába tekerjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

A sütés ideje alatt elkészítjük a köretet: a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük. A szeletelt hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a tört burgonyához, ízesítjük sóval, pici borssal és finomra vágott kevés petrezselyemmel.

A tisztított kelkáposztát csíkokra vágjuk, fokhagymás, majorannás vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a szalonnakockákat enyhén megpirítjuk, hozzáöntjük a tejszínt és belerakjuk a leszűrt kelkáposztát, nem túl magas hőfokon összefőzzük annyira, hogy picit besűrűsödjön.

Tálalás

A tálaláshoz felhasznált karikázott grillzöldségeket besózzuk, majd papírkendővel leitatjuk a sós lét, és pici vajon meggrillezzük. A csirkemell roládot srég félbe vágjuk, félig egymásra helyezve a tányér közepére helyezzük. Mellérakjuk a burgonya köretet (akár formából, akár két nagyobb kanál segítségével elkészített óriásgaluskát) és a grillezett zöldségeket, amelyeket egymásra rakva (halmozva) helyezünk a tányérra. A végén pedig a húst leöntjük egy kis barna mártással.

süti beállítások módosítása